Μενού
Καλάθι
Δωρεάν Παράδοση σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 40€ και έως 5kg

Σιμιγδάλι Σιταριού Ψιλό Βιολογικό Όλα Bio 500gr

Σιμιγδάλι Σιταριού Ψιλό Βιολογικό Όλα Bio 500gr
Σιμιγδάλι Σιταριού Ψιλό Βιολογικό Όλα Bio 500gr
Είδος Άλευρα
1,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 1,68€
  • Διαθεσιμότητα: Αποστολή σε 1 έως 3 ημέρες
  • Κατασκευαστής: Biohealth
  • Κωδικός: BIO025


Το σιμιγδάλι που παράγεται από την άλεση του σκληρού σιταριού έχει χρώμα κίτρινο, λόγω της ύπαρξης φυσικών χρωστικών (καροτενοειδών). Χρησιμοποιείται για την παραγωγή με χαμηλή υγρασία, δηλαδή ξηρών προϊόντων π.χ. ζυμαρικών, κουσκούς. Το κουσκούς παρασκευάζεται με την ανάμειξη σιμιγδαλιού και κίτρινου αλεύρου από σκληρό σιτάρι, σε αναλογία 2 προς 1. Όταν το σιμιγδάλι έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από σκληρό σιτάρι και μαλακό σιτάρι. Ένα γνωστό γλυκό που παρασκευάζεται με το σιμιγδάλι είναι ο χαλβάς στον οποίο προσθέτουμε βούτυρο και αμύγδαλα. 
Στην αγορά της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούνται δύο είδη σιμιγδαλιού, το ψιλό και το χονδρό. H κάθε μορφή προορίζεται για διαφορετικά παρασκευάσματα, π.χ. το ψιλό για κρέμες, το χονδρό για χαλβά. Το Σιμιγδάλι ψιλό χρησιμοποιείται για την παρασκευή προϊόντων όπως το ραβανί, οι κρέμες, το γαλακτομπούρεκο, σπιτικά ζυμαρικά, μελομακάρονα, και ψωμί σιμιγδαλένιο. Το Σιμιγδάλι χονδρό χρησιμοποιείται για την παρασκευή χαλβά, καρυδόπιτας, σάμαλι, τραχανά και ραβανί. 

Μπορεί να περιέχει ίχνη και από άλλα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, σέλινο, σόγια, σινάπι, σησάμι, γάλα, αυγά, φιστίκια αράπικα (αραχίδες), καρπούς με κέλυφος και προϊόντα αυτών.

Να φυλάσσεται σε μέρος ξηρό και δροσερό μακριά από έντομα και οσμές.

Διατροφική αξία ανά 100gr.:

Ενέργεια: 1419kj/335kcal

Λιπαρά: 1,1gr εκ των οποίων κορεσμένα 0,2gr

Υδατάνθρακες: 66,6gr εκ των οποίων σάκχαρα: 0,55gr

Φυτικές ίνες: 5,5gr

Πρωτεΐνες: 11,9gr

Αλάτι: 0,075gr