Για τις στιγμές που πιάνεις τον εαυτό σου να ψάχνει ένα γλυκό σνακ, υγιεινό και πεντανόστιμο σου έχουμε την ιδανική λύση! Healthy Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο και χουρμάδες, πανεύκολα στην προετοιμασία και τόσο απολαυστικά που θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Φτιαγμένα με αγνά υλικά, είναι κατάλληλα για κάθε στιγμή της ημέρας και ιδανικά για όλη την οικογένεια.
Η καραμελένια γεύση από τους χουρμάδες και η τραγανή σοκολατένια επικάλυψη δημιουργούν ένα συνδυασμό made in heaven.
Plus, είναι ιδανικά για vegan και gluten free διατροφή, και αν επιλέξεις για την επικάλυψη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη γίνονται και sugar free.

Ετοίμασε τα και δώσε στην ημέρα σου την πιο γλυκιά νότα!


Η Συνταγή


Εξοπλισμός

Υλικά (για ποσότητα 400 γρ. ή 16 τρουφάκια)

Για τα τρουφάκια

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Εκτέλεση

Προετοιμασία Χουρμάδων: Κόβουμε τους χουρμάδες σε μικρά κομμάτια και τους βάζουμε σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 40 λεπτά. Τους στραγγίζουμε καλά.

Ανάμειξη Υλικών: Βάζουμε τη βρώμη και τα κάσιους στο μπλέντερ και τα αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τους στραγγισμένους χουρμάδες, το αλάτι και το νερό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Πλάσιμο: Ζυγίζουμε 25 γρ. ή παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προετοιμασία Επικάλυψης Σοκολάτας: Σε μια μπασίνα, λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Ψιλοκόβουμε τα κάσιους και τα ανακατεύουμε στη λιωμένη σοκολάτα.

Βούτηγμα στη Σοκολάτα: Βουτάμε ένα-ένα τα τρουφάκια στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Τα αφαιρούμε με ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε σε πιάτο ή σε αντικολλητικό χαρτί. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Συντήρηση: Τέλος τα αποθηκεύουμε σε ένα τάπερ ή βάζο αεροστεγώς στο ψυγείο για 10 μέρες.

Tips

  • Μπορείς να αντικαταστήσεις τα κάσιους με άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σου και τη βρώμη με φαγόπυρο ή οποιοδήποτε άλλο δημητριακό που δεν περιέχει γλουτένη. Αν δε σε ενοχλεί η γλουτένη χρησιμοποίησε ό,τι δημητριακό επιθυμείς.
  • Για διαφορετική υφή, δοκίμασε να παραλείψεις τα κάσιους στην επικάλυψη, βουτώντας τα τρουφάκια μόνο στη σοκολάτα. Εναλλακτικά, αφού τα βουτήξεις στη σοκολάτα, μπορείς να τα ρολάρεις σε ένα μπολ με τριμμένα κάσιους, ώστε να κολλήσει παντού ο ξηρός καρπός.
  • Αν θέλεις τα τρουφάκια σου να είναι χωρίς ζάχαρη, χρησιμοποίησε σοκολάτα με μαλτιτόλη για την επικάλυψη.
Αυτά τα τρουφάκια θα γίνουν αδιαμφισβήτητα το νέο αγαπημένο σου υγιεινό σνακ. Είναι ιδανικά για να τα έχεις μαζί σου στη δουλειά ή τη σχολή, ή να τα βάλεις στο lunchbox των παιδιών σου!

Η συνταγή έχει την υπογραφή του Executive Pastry Chef Λεωνίδα Βλάχου. Επισκεφθείτε το Instagram του για περισσότερη έμπνευση: @leonidas_pastry



Επισκεφθείτε μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή κάντε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Σε εμάς θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.





Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.