23 Αυγ
Δημοσιεύτηκε από
0 Σχόλιο(α)
973 Προβολή(ες)
Φτιαγμένα με αγνά υλικά, είναι κατάλληλα για κάθε στιγμή της ημέρας και ιδανικά για όλη την οικογένεια.
Η καραμελένια γεύση από τους χουρμάδες και η τραγανή σοκολατένια επικάλυψη δημιουργούν ένα συνδυασμό made in heaven.
Plus, είναι ιδανικά για vegan και gluten free διατροφή, και αν επιλέξεις για την επικάλυψη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη γίνονται και sugar free.
Ετοίμασε τα και δώσε στην ημέρα σου την πιο γλυκιά νότα!
Η Συνταγή
Εξοπλισμός
- 1 ζυγαριά οικιακής χρήσης
- 1 σπάτουλα χειρός
- 2 μπασίνες
- 1 μπλέντερ ή multi
Υλικά (για ποσότητα 400 γρ. ή 16 τρουφάκια)
Για τα τρουφάκια- 120 γρ. φυστικοβούτυρο (½ κούπα)
- 150 γρ. χουρμάδες (22 τεμάχια)
- 2 γρ. αλάτι (2 πρέζες)
- 50 γρ. κάσιους (1/3 κούπας)
- 40 γρ. βρώμη χωρίς γλουτένη (½ κούπα)
- 20 γρ. νερό (2 κ.σ.)
- 100 γρ. σοκολάτα bitter (1 κούπα)
- 10 γρ. λάδι καρύδας (1 κ.σ.)
- 30 γρ. κάσιους (1/3 κούπας)
Εκτέλεση
Προετοιμασία Χουρμάδων: Κόβουμε τους χουρμάδες σε μικρά κομμάτια και τους βάζουμε σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 40 λεπτά. Τους στραγγίζουμε καλά.Ανάμειξη Υλικών: Βάζουμε τη βρώμη και τα κάσιους στο μπλέντερ και τα αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τους στραγγισμένους χουρμάδες, το αλάτι και το νερό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάσιμο: Ζυγίζουμε 25 γρ. ή παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Προετοιμασία Επικάλυψης Σοκολάτας: Σε μια μπασίνα, λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Ψιλοκόβουμε τα κάσιους και τα ανακατεύουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
Βούτηγμα στη Σοκολάτα: Βουτάμε ένα-ένα τα τρουφάκια στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Τα αφαιρούμε με ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε σε πιάτο ή σε αντικολλητικό χαρτί. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Συντήρηση: Τέλος τα αποθηκεύουμε σε ένα τάπερ ή βάζο αεροστεγώς στο ψυγείο για 10 μέρες.
Tips
- Μπορείς να αντικαταστήσεις τα κάσιους με άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σου και τη βρώμη με φαγόπυρο ή οποιοδήποτε άλλο δημητριακό που δεν περιέχει γλουτένη. Αν δε σε ενοχλεί η γλουτένη χρησιμοποίησε ό,τι δημητριακό επιθυμείς.
- Για διαφορετική υφή, δοκίμασε να παραλείψεις τα κάσιους στην επικάλυψη, βουτώντας τα τρουφάκια μόνο στη σοκολάτα. Εναλλακτικά, αφού τα βουτήξεις στη σοκολάτα, μπορείς να τα ρολάρεις σε ένα μπολ με τριμμένα κάσιους, ώστε να κολλήσει παντού ο ξηρός καρπός.
- Αν θέλεις τα τρουφάκια σου να είναι χωρίς ζάχαρη, χρησιμοποίησε σοκολάτα με μαλτιτόλη για την επικάλυψη.
Η συνταγή έχει την υπογραφή του Executive Pastry Chef Λεωνίδα Βλάχου. Επισκεφθείτε το Instagram του για περισσότερη έμπνευση: @leonidas_pastry
Επισκεφθείτε μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή κάντε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Σε εμάς θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.
Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.