Ένας υγιεινός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια, χωρίς να σπαταλήσετε χρόνο το πρωί, είναι να ετοιμάσετε overnight oats από το προηγούμενο βράδυ. Αυτή η απλή και γρήγορη συνταγή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και σας επιτρέπει να έχετε έτοιμο ένα εύκολο και νόστιμο πρωινό για την επόμενη μέρα.


Γιατί overnight oats;


Η συνταγή για overnight oats είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, συνδυάζοντας απλότητα, γεύση και υγιεινή διατροφή. Απλά αναμειγνύετε τα υλικά το βράδυ και το πρωί απολαμβάνετε ένα γευστικό γεύμα γεμάτο ενέργεια.


Η Συνταγή


Υλικά για 1 μερίδα:

Για τη βάση:

20 γραμμάρια μιξ ξηρών καρπών τριμμένο

Για την κρέμα:

40 γραμμάρια βρώμη

1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia

1/2 cup γάλα (ζωικό ή φυτικό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

70 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 2%

1 κουταλιά του γλυκού σιρόπι σφενδάμου (ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας)

1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο καρπού της επιλογής σας

1 κουταλιά της σούπας κακάο (προαιρετικά, για έναν εκλεπτυσμένο γευστικό χαρακτήρα)

Για το topping:

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φρούτα

1 κουταλιά του γλυκού άλειμμα σοκολάτας-φουντούκι


Οδηγίες:

Φτιάξτε μία βάση: Διαλέξτε τον αγαπημένο σας ξηρό καρπό και τρίψτε τον φτιάχνοντας μια τραγανή βάση. Βάλτε τον τριμμένο ξηρό καρπό σε ένα γυάλινο ποτήρι ή βαζάκι ώστε να το πάρετε μαζί σας την επομένη μέρα.

Ανακατέψτε τα Υλικά της Συνταγής: Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά της κρέμας μέχρι να ομογενοποιηθούν και απλώστε το μείγμα πάνω από τον τριμμένο καρπό.

Αποθηκεύστε στο Ψυγείο: Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.

Για το topping: Το πρωί προσθέστε κομματάκια αποξηραμένων φρούτων για επιπλέον γεύση. Για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν σε έναν γλυκό πειρασμό, δοκιμάστε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα αλείμματος σοκολάτας-φουντουκιού που θα απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα.


Αυτή η συνταγή για overnight oats αποδεικνύει ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι εύκολη και νόστιμη. Ετοιμάστε την το βράδυ και απολαύστε ένα γρήγορο, θρεπτικό και γευστικό πρωινό την επόμενη μέρα.




Επισκεφθείτε μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή κάντε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Σε εμάς θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.


Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.