Τα αλμυρά muffins είναι μια υπέροχη εναλλακτική πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας, έχουν πλούσια γεύση και είναι πανεύκολα στην προετοιμασία.

Η σημερινή συνταγή για muffins με κολοκυθάκια και φέτα, είναι ένας must μεσογειακός συνδυασμός που θυμίζει κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Συνδυάζει φρέσκες, ελληνικές γεύσεις σε μια δημιουργία που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σου, να γεμίσει το lunchbox ή να προσφερθεί ως ιδιαίτερο σνακ σε ένα τραπέζι. Η σάλτσα με κόκκινη πιπεριά και σκόρδο της Mrs. Bridges κάνει όλη τη διαφορά και απογειώνει τη συνταγή! Δες πώς μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ γρήγορα και απλά και κάνε το σπίτι σου να μοσχοβολάει με υπέροχες μυρωδιές!

Η Συνταγή

Υλικά (για 12 Muffins):

  • 400g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κύμινο τριμμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 300ml buttermilk * (για την παρασκευή του buttermilk θα χρειαστείς 300ml γάλα και 1+1/4κ.σ. χυμό λεμονιού)
  • 200ml ηλιέλαιο
  • 2 μικρά κολοκυθάκια (περίπου 280g)
  • 200g φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 βαζάκι σάλτσα με κόκκινη πιπεριά και σκόρδο Mrs Bridges
  • Αλάτι & μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Παρασκευή buttermilk: Ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα. Μετά τη μισή ώρα, βλέπουμε ότι το γάλα έχει πήξει και έχει σπάσει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε το μείγμα και είναι έτοιμο προς χρήση.

Προθέρμανση φούρνου: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα).

Προετοιμασία κολοκυθιών: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Τα αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα τούλι και στραγγίζουμε το περιττό υγρό.

Προετοιμασία φόρμας: Λαδώνουμε μια φόρμα για 12 muffins.

Ανάμειξη στερεών υλικών: Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κύμινο. Προσθέτουμε μαύρο πιπέρι κατά τη γευστική μας προτίμηση.

Ανάμειξη υγρών υλικών: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το buttermilk και το ηλιέλαιο.

Ανάμειξη μειγμάτων
: Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα δύο τρίτα της φέτας. Ανακατεύουμε απαλά, προσέχοντας να μην αναμείξουμε υπερβολικά.

Προσθήκη της σάλτσας: Στη φόρμα για τα muffins, βάζουμε μία κουταλιά από το τελικό μείγμα κολοκυθιού. Προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλυκού σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και σκόρδου από πάνω. Καλύπτουμε με επιπλέον μείγμα κολοκυθιού και τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτα στην κορυφή.

Ψήσιμο: Ψήνουμε τα muffins για 22 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι καλά ψημένα.

Σερβίρισμα:
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και σερβίρουμε με επιπλέον σάλτσα στο πλάι για περισσότερη γεύση.

Αυτά τα muffins είναι τέλεια για κάθε ώρα της ημέρας και σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι. Ετοίμασε τα για το πρωινό σου, για μια χαλαρή βραδιά με φίλους ή ακόμα και για το κολατσιό των παιδιών σου! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας Mrs Bridges.



Επισκεφθείτε μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή κάντε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Σε εμάς θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.



Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.