Είδος | Άλευρα |
- Διαθεσιμότητα: Αποστολή σε 1 έως 3 ημέρες
- Κατασκευαστής: Όλα Bio
- Κωδικός: BIO025
Το
σιμιγδάλι που παράγεται από την άλεση του σκληρού σιταριού έχει χρώμα
κίτρινο, λόγω της ύπαρξης φυσικών χρωστικών (καροτενοειδών).
Χρησιμοποιείται για την παραγωγή με χαμηλή υγρασία, δηλαδή ξηρών
προϊόντων π.χ. ζυμαρικών, κουσκούς. Το κουσκούς παρασκευάζεται με την
ανάμειξη σιμιγδαλιού και κίτρινου αλεύρου από σκληρό σιτάρι, σε αναλογία
2 προς 1. Όταν το σιμιγδάλι έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε έχει
χρησιμοποιηθεί, εκτός από σκληρό σιτάρι και μαλακό σιτάρι. Ένα γνωστό
γλυκό που παρασκευάζεται με το σιμιγδάλι είναι ο χαλβάς στον οποίο
προσθέτουμε βούτυρο και αμύγδαλα.
Στην αγορά της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούνται δύο είδη
σιμιγδαλιού, το ψιλό και το χονδρό. H κάθε μορφή προορίζεται για
διαφορετικά παρασκευάσματα, π.χ. το ψιλό για κρέμες, το χονδρό για
χαλβά. Το Σιμιγδάλι ψιλό χρησιμοποιείται για την παρασκευή προϊόντων
όπως το ραβανί, οι κρέμες, το γαλακτομπούρεκο, σπιτικά ζυμαρικά,
μελομακάρονα, και ψωμί σιμιγδαλένιο. Το Σιμιγδάλι χονδρό χρησιμοποιείται
για την παρασκευή χαλβά, καρυδόπιτας, σάμαλι, τραχανά και ραβανί.
Μπορεί να περιέχει ίχνη και από άλλα δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, σέλινο, σόγια, σινάπι, σησάμι, γάλα, αυγά, φιστίκια αράπικα (αραχίδες), καρπούς με κέλυφος και προϊόντα αυτών.
Να φυλάσσεται σε μέρος ξηρό και δροσερό μακριά από έντομα και οσμές.
Διατροφική αξία ανά 100gr.:
Ενέργεια: 1419kj/335kcal
Λιπαρά: 1,1gr εκ των οποίων κορεσμένα 0,2gr
Υδατάνθρακες: 66,6gr εκ των οποίων σάκχαρα: 0,55gr
Φυτικές ίνες: 5,5gr
Πρωτεΐνες: 11,9gr
Αλάτι: 0,075gr