- Διαθεσιμότητα: Αποστολή σε 1 έως 3 ημέρες
- Κατασκευαστής: Όλα Bio
- Κωδικός: BIO039
Διατροφικά, το ρεβυθάλευρο έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το ρεβύθι και υπερτερεί σε σχέση με το σταρένιο αλεύρι, σε μια ολόκληρη σειρά στοιχείων: υψηλό ποσοστό φυτικών ινών, υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, μεγάλη ποσότητα φoλικού οξέος, καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου, ελάχιστη γλουτένη και μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, δηλαδή σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Η βασική διαφορά του ρεβυθάλευρου σε σχέση με το αλεύρι στη χρήση του για ψωμιά ή γλυκά, μπισκότα, κέικ κλπ, είναι ότι δεν φουσκώνει, αφού περιέχει πολύ λίγη γλουτένη –και είναι η γλουτένη που προκαλεί το φούσκωμα των ψωμιών και των γλυκών. Ακόμα, το ρεβυθάλευρο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και απορροφάει πολύ περισσότερα υγρά από άλλα άλευρα. Για το λόγο αυτό αυξάνουμε τον όγκο των υγρών σε μια συνταγή όταν χρησιμοποιούμε ρεβυθάλευρο.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 1347kj/322kcal - Λίπη: 6g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,69 g - Υδατάνθρακες: 44,50g εκ των οποίων σάκχαρα: 10,70 g - Φ. Ίνες: 17g - Πρωτεΐνες: 21,70g - Αλάτι: 0,058g