- Διαθεσιμότητα: Αποστολή σε 1 έως 3 ημέρες
- Κατασκευαστής: Doves Farm
- Κωδικός: B.15.08.153
Το βιολογικό πετροαλεσμένο Αλεύρι Σπελτ ολικής αλέσεως της Doves εξακολουθεί να αλέθεται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.Ένα αρχαίο συγγενικό δημητριακό του σιταριού, (triticum speltum), το οποίο καλλιεργείτο ευρέως από τους Ρωμαίους. Κατάλληλο για χορτοφάγους & vegans. Όλα τα άλευρα της Doves Farm δεν υπόκεινται σε καμία χημική επεξεργασία λεύκανσης.
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΠΙΤΙΚΟΥ ΨΩΜΙΟΥ & ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ:
Τρόπος παρασκευής για Φρατζόλα ψωμιού (ρωμαϊκού τύπου): Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε 500γρ αλεύρι ντίνκελ, 1 κουτ. του γλυκού αλάτι και 1 κουτ. του γλυκού ξηρή μαγιά (στιγμής). Προσθέτουμε στο μείγμα 350ml χλιαρό νερό και όσο η ζύμη έχει ακόμα τραχιά υφή, προσθέτουμε 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε με τα χέρια, κάνοντας 100 πιέσεις στη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και επαναλαμβάνουμε 100 πιέσεις. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 35'. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου πάνω-κάτω για 40' ή στους 220 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Συστατικά: αλεύρι σιταριού ντίνκελ (σπέλτα)* (περιέχει ΓΛΟΥΤΕΝΗ) *προϊόν βιολογικής γεωργίας.Μπορεί να περιέχει ίχνη από κριθάρι, σίκαλη.
Διατροφική Αξία/100γρ: ενέργεια 1433kJ/339kcal, λιπαρά 2.9γ - εκ των οποίων κορεσμένα 0.5γ, υδατάνθρακες 62γ - εκ των οποίων σάκχαρα 0.5γ, εδώδιμες ίνες 11γ, πρωτεΐνες 11γ, αλάτι 0.03γ.