Μενού
Καλάθι
Δωρεάν Παράδοση σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 40€ και έως 2kg

Βιολογικά Κακάο Beans Όλα Bio 20kg

Βιολογικά Κακάο Beans Όλα Bio 20kg
Βιολογικά Κακάο Beans Όλα Bio 20kg
168,57€
Χωρίς ΦΠΑ: 149,18€
  • Διαθεσιμότητα: Αποστολή σε 1 έως 3 ημέρες
  • Κατασκευαστής: Όλα Bio
  • Κωδικός: BIX150


ΚΑΚΑΟ BEANS ΧΥΜΑ  15kg

Το κακάο (Theobromacacao) που σημαίνει «Τροφή των θεών» προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τη Νότια Αμερική. Στις πρώτες μορφές του, οι Μάγια χρησιμοποίησαν το Κακάο ως ένα τελετουργικό ρόφημα  που μοιραζόταν κατά τη διάρκεια του αρραβώνα και του γάμου, δείχνοντας έτσι την ευεργετική δύναμη  και το δέσιμο που μπορούσε να προσφέρει μεταξύ των ανθρώπων . Η σοκολάτα εισήχθη στην Ευρώπη από τους Ισπανούς και έγινε έναδημοφιλές ρόφημα στα μέσα του 17ου αιώνα. Για να ικανοποιήθεί η αυξανόμενη ζήτηση για σοκολάτα στην Ευρώπη πολλά κακαόδεντρα εισήχθησαν απόπολλά ευρωπαϊκά έθνη μέσω των αποικιών τους και καλλιεργήθηκαν στην Ασία και τη Δυτική Αφρική. Το κακάο περιέχει διάφορα φυτοχημικά, και πολλά αντιοξειδωτικά, όπως φλαβανόλες (συμπεριλαμβανομένης της επικατεχίνης), προκυανιδίνες και άλλα φλαβονοειδή. Τα ψηλότερα επίπεδα φλαβανολών κακάου βρίσκονται στο ακατέργαστο κακάο και, σε μικρότερο βαθμό, στη μαύρη σοκολάτα, καθώς τα φλαβονοειδή αποικοδομούνται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος που χρησιμοποιούνται για τη σοκολάτα. Το κακάο περιέχει επίσης τις διεγερτικές ενώσεις θεοβρωμίνη και καφεΐνη. Τα φασόλια κακάο περιέχουν μεταξύ 0,1% και 0,7% καφεΐνη, ενώ οι ξηροί κόκκοι καφέ περιέχουν  περίπου 1,2% καφεΐνη. Το κακάο είναι το βασικό συστατικό της αγαπημένης σχεδόν σε όλους σοκολάτας. 

Συστατικά: 100% βιολογικοί σπόροι κακάο

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 3153kj/765kcal - Πρωτεϊνες: 13,8γρ. - Φ.Ίνες: 56,8γρ.- Υδατάνθρακες: 22,1γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα: 1γρ - Λίπη:56,4 γρ. - Εκ των οποίων κορεσμένα:26,3 gr - Aλατι: 0,21gr

Αλλεργιογόνα: Δεν περιέχει αλλεργιογόνα. Συνίστώμενη χρήση: 10-15g την ημέρα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την κατανάλωση συμπυκνωμένων σε θρεπτικά συστατικά τροφών .